Какво знаем за телата си? А дали всичко е вярно, пита

...
Какво знаем за телата си? А дали всичко е вярно, пита
Коментари Харесай

9 от най-разпространените митове за човешкото тяло

Какво знаем за телата си? А дали всичко е правилно, пита Мениджър Нюз?

В края на краищата нашите познания са чудноват коктейл от полунаука, циркулираща в интернет, някои поверия, които сме чували от нашите баби и дядовци и фрагментарни мемоари от уроците по биология в учебно заведение.  Ето, да вземем за пример 9 от най-разпространените легенди за индивида и неговото тяло. Верни ли са?

1. Смята се, че е рисково да се буди сомнамбул, тъй като това може да съсипе неговата душeвност. Това в действителност е неправилно разбиране. Много по-голяма е заплахата човек в такова положение да се самонарани без да желае, в случай че не бъде разсънен. Но това би трябвало да стане деликатно и да се помогне на индивида да се върна в леглото.

2. Ако скочите в ледена вода можете да настинете. Няма доказателства в поддръжка на това изказване. Да, вирусите са най-разпространени през зимния интервал, само че е доста по-вероятно да се разболеете на закрито, където има доста хора. Единственото нещо, което може да направи студа, е да понижи устойчивостта на организма към зараза, която към този момент е в тялото.

3. След гибелта на човек, ноктите и косата му продължават да порастват известно време. Това е неправилно разбиране. Всъщност след гибелта, човешката кожа се дехидратира и свива и по тази причина наподобява, че косата и ноктите се удължават.

4. Ако си обръснете главата, новата коса ще порасне по-гъста и тъмна. Също неправилно разбиране. Растящата коса постепено изтънява и заради тази причина новоизрастващата изглежда по-гъста. Освен това, заради слънцето, с течение на времето косата изсветлява, което също създава усещане, че новата е по-тъмна.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР